Çağrı Merkezlerinde Risk Değerlendirmesi Rehberi
Bu kontrol listesi, 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği uyarınca çağrı merkezlerinde risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmesi sürecinde yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır.
İller İdaresi 2005/108 Sayılı Genelge
Bilindiği üzere ülkemizde, acil çağrılara hizmet veren kuruluşların (Emniyet 155, Jandarma 156, Ambulans 112 İtfaiye 110 Orman yangınları 110 vb) her birine ayrı birer acil çağrı numarası tahsil edilmiştir. Bu ise uygulamada, her bir olay için ayrı numaraların bilinmesi ve aranmasını zorunlu kılarak, karışıklıkların yaşanmasına neden olmakta; hızlı, ekonomik ve etkin iletişim ve ulaşım sağlanamadığı gibi, olaylara müdahale eşgüdüm sağlamada da ciddi güçlükler yaşanmaktadır. Bunun yanında, acil vakalarda tek bir numarasını aramaya alışık olan, gerek yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk insanının, gerekse turistik, ticari, resmi ziyaret vb. amaçlarla ülkemize gelen milyonlarca yabancı uyruklu insanın, ülkemizde yaşadıkları acil vakalarda hangi acil çağrı numarasını arayacaklarını bilmemelerinin getirdiği güçlükler dikkate alındığında konu daha bir önem kazanmaktadır.
112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği
Bu Yönergenin amacı, büyükşehir belediyesi bulunan illerde valiliğe bağlı olarak kurulan yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı bünyesinde, diğer illerde ise valilikler bünyesinde kurulan acil çağrı merkezlerinin işleyişine dair ve esasları düzenlemektir.